söndag 7 maj 2017

Morots- och zuccinispaghetti med köttfärssås

Eftersom jag är galet förtjust i pasta men försöker undvika det så provade jag istället att göra grönsakspasta. 
Jag gav mig iväg för att köpa en Spiralizer, har kikat på den många gånger och varit sugen men idag slog jag till.. Tyvärr tog jag inte en elektrisk utan en manuell så jag fick göra jobbet (lat som man är vore det ju skönare med en elektrisk). 

Ingredienser till 4 port:
Grönsakspasta:
4 mortörrer
2 zuccini

Köttfärssås:
ca 400 kr nötfärs
1/2 gul lök
1,5 tsk salt
1,5 krm vitpeppar
Vetemjöl till redning
Passerade tomater efter smak
Chilipulver efter smak
Persilja att garnera med
vVatten till önskad konsistens

Sallad:
1 Mango
200 gr babyplommontomater
1/2 gurka
1 paprika
Sugar snaps

Tillagning:
Jag började med att göra en köttfärssås genom att bryna färsen tillsammans med hackad gul lök. När den var brynt kryddade jag med salt, peppar och chili. Efter det redde jag färsen med mjöl, passerade tomater och vatten. Sedan fick färsen puttra medan jag rev morötterna och zuccinin med mitt nyförvärv. 


Efter jag rivit grönsakerna hällde jag dem i kokande vatten, saltade och lät dem koka i ca 2 minuter. Efter det hällde jag dem genom ett durkslag så de fick rinna av.



Medan grönsakerna kokade passade jag på att göra en sallad att servera till.


Ett mumsigt alternativ till pasta helt enkelt, något jag verkligen rekommenderar.

2 kommentarer: