torsdag 8 juni 2017

Kycklingwok på muurikka

Idag har jag varit och hälsat på i stugan och lagade mat där eftersom jag slutade jobba först. Jag köpte kyckling, nudlar, frysta grönsaker och sweetchilisås. Vi har sedan tidigare pratat om att prova göra en wok på Murikkan och idag tyckte jag det var dags att prova, speciellt med tanke på att det var så underbart soligt och varmt väder idag. Det blev riktigt gott, och det var skönt att kunna sitta ute och äta middag för första gången i år. Jag kommer absolut att göra detta fler gånger, nästa gång kommer jag prova sätta i lite bambuskott och vattenkastanjer. Provar ni göra det, kan ni prova att ta lite mindre sweetchilisås om ni inte gillar stark mat, men personligen tyckte jag det var precis lagom. Som ni ser på bilden använde jag mig av ett lock till Muurikkan, pappa fick det av oss i födelsedagspresent och det fungerade väldigt bra till denna maträtt. Om ni har en Muurikka kan jag verkligen rekomendera att ni köper ett lock till, speciellt om ni ska använda den vintertid, då maten hålls varm betydligt bättre under locket än utan. 


Ingredienser
ca 8 pers
5 kycklingfiléer 
1 paket fryst broccoli
1 paket frysta morötter
1 paket fryst blomkål
1 stor flaska sweetchilisås
Rapsolja till stekningen
Salt och peppar

Gör så här
Dela kycklingen i mindre delar, ta fram grönsakerna och tänd muurikkan. Slå på rapsoljan och börja med att steka kycklingen. Salta och peppra kycklingen och när den är genomstekt sätts grönsakerna på Muurikkan. Under tiden som de steks ska nudlarna kokas, koka dem inte för länge eftersom de sedan ska blandas ihop med övriga ingredienser på Muurikkan. När nudlarna är klara blandas dessa ihop med övriga ingredienser och sist hälls sweetchilisåsen över och blandas in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar