Eftersom jag är lite knasig ibland och tar alla tillfällen som finns till att fira saker kom jag på att vi skulle ha en nationaldagsmiddag. Hade tänkt göra röding till middag men tänkte att jag slänger ihop en tårta eller två att fira med.
Till rödingen serverades en citronsås, rivna morötter och pressad potatis, för mig som den grönsaksberoende människan jag är serverades istället paprika och sparris och en mangosalsa.
Ingredienser till 6 personer:
- 6 st rödingfiléer, ca 150 g med skinnet kvar
ca 1 kg potatis
Morötter
Peppar
Olivolja att pensla med
Citron och dill att garnera med
Citronsås:
2 dl grädde
4 dl crème fraiche
2 Citroner
3 msk fiskbuljong
Salt
Mangosalsa:
1 mango
Salladslök efter behag
Chili efter behag
Limesaft
Svartpeppar
Gör så här:
Bena ur fisken, salta med havssalt.
Skala potatisen och dela den i mindre bitar så den kokar fortare. Riv morötter.
Skala mangon och tärna den i små bitar, skölj salladslöken och skiva den smått, sätt i hackad chili, svartpeppar och pressa över limesaften.
Dessa moment kan göras i förväg och ställas kallt.
Börja med att koka potatisen före du sätter fisken på grillen då den går ganska fort att göra. (Gjorde den i halster, ca 2-3 minuter på varje sida beroende på tjocklek på fisken). Lägg på paprikan och sparrisen ungefär samtidigt som fisken då även de är snabbgrillade.
Pressa potatisen, ta av fisken från grillen och servera =)
Till efterrätt serverades två olika "snurriga" tårtor, en ljus rulltårtsbotten med hallonsylt samt en chokladbotten med hallonsylt. (Recept till dessa kommer senare).
Hoppas ni andra hade en lika trevlig dag som jag hade denna nationaldag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar