Idag har det varit skinande sol hela dagen, klippt gräs så jag är alldeles slut så jag ville göra något enkelt och snabbt till middag. hade tagit fram kyckling att tina på imorse så det fick bli något av det. Gjorde en snabb marinad och lät kycklingen vila i den i ca 2 timmar före jag slängde dem på grillen.
Till kycklingen blev det blomkålsris som jag gjorde på Murrikkan tillsammans med frysta morötter, tzatsiki samt grillad zuccini och paprika. Det är trevligt att man så här lätt kan göra "nyttig" mat, det krävs egentligen inte så mycket mer energi, då kan man ju fuska lite under helgerna ;) Jag gjorde mycket kyckling idag dels bjöd jag mamma, pappa och mormor samt så man har kvar om man skulle vilja göra en sallad eller något annat gott.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 paprikor
1 zucchini
400 gram blomkål
100 gram minimorötter
salt och peppar
Italiensk salladskrydda
rapsolja
Marinad:
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver (man kan använda chilipulver om man vill ha lite mer sting i det men eftersom jag bjöd mormor vale jag lite "lättare" krydda)
1 tsk svartpeppar
4 klyftor vitlök
saften från 1/2 citron
1 msk olivolja
salt
Gör så här:
Blanda ihop marinadens ingredienser och häll sedan över kycklingfiléerna, låt dem vila i marinaden ca 2 timmar (det gör inget om den ligger i längre).
Dela paprikan i fjärdedelar och skiva zucchinin (ca 1 cm tjocka skivor). Riv blomkålen, antingen på rivjärnets grova sida eller i matberedare.
Gör en tzatziki och låt stå kall medan du tillagar resten av maten.
Lägg kycklingen på grillen, jag hade minutfileér vilka går fort att grilla så jag la på morötterna på Murrikkan ungefär samtidigt. Efter ca 5 minuter la jag på blomkålsriset på Murrikkan, oljade in grönsakerna och kryddade dem med salladskrydda och lade dem på grillen. låt paprikorna ligga på grillen tills de får fin färg och blir lite skrynkliga, zucchinin kräver ca 2 minuter på varje sida. Ta av allt och servera tillsammans med tzatziki eller någon annan god sås =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar